Депутат направи коментар по наболели въпроси за обществото.Умен вариан е да

...
Депутат направи коментар по наболели въпроси за обществото.Умен вариан е да
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Приоритет е терминалът за втечнен газ в Гърция, който в момента се строи

Депутат направи коментар по наболели въпроси за обществото.

Умен вариан е да се вкарат две цени за газа и парното. За едно приблизително ползване цената да бъде по-ниска, това да подтиква спестяването, а аз по-високата консумация – по-висока. Такъв модел може да бъде подтикван от КЕВР. Това съобщи депутатът от Демократична България Мартин Димитров в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия. 

Според него по този метод може да се осъществя икономисване от най-малко 15%.

Работи се по тази концепция. Надявам се КЕВР скоро да имат подготвен артикул, уточни Димитров, написа Novini.bg.

Фактът, че лятото, когато потреблението на газ е по-малка значи, че е подготовка за зимата. Ние би трябвало да се подготвим. Трябва да имаме различни доставки, октомври  " Чирен " би трябвало да е на 90% цялостен, към днешна дата е на 42%. Трябва да имаме различни количества мазут за всеки случай, както и да намерим други огромни различни контракти за доставка на газ. Договорът с " Газпром "  не е преустановен, желаеме си всеки ден количествата, само че те не ни ги доставят, добави Димитров.

Довчера предишното държавно управление споделяше, че това няма по какъв начин да стане. Виждате, че е имало по какъв начин. Ако те го бяха създали за предишния интервал от 1 година, в този момент „ Чирен ” щеше да бъде цялостен, разяснява депутатът от „ Демократична България ”.

Едната опция е да купуваме газ от Азербайджан. Виждаме, че има по какъв начин да стане. Наш извънреден приоритет, след газовата връзка, би трябвало да бъде терминалът за полутечен газ в Гърция, който сега се строи. България е акционер с 20%. Той би трябвало да бъде изключителна стратегическа цел на България. През 2023 година би трябвало да бъде приключен и това да е последната зима, в която се чудим по какъв начин решаваме въпроса с газа, означи Димитров.

Москва преднамерено ограничи доставките на съветски газ към Европа. Липсата на газ води до неговото повишаване. Това е хибридна война на Русия, сподели още той.  

По думите му България е изправна страна и би трябвало да получим отплата от " Газпром ", поради спрените доставки. 

Относно предложението на Ивайло Мирчев за прекратяването на контракта с Gemcorp, Димитров изясни: Трябваше по-рано да бъдат прекъснати, не мога да схвана за какво се забавиха. Категорично би трябвало да бъде преустановен този меморандум. 

Депуатът от Демократична България коментира и идните договаряния с Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление. 

Имаме решение тематиката да я разясняват хората, които вземат участие в договарянията - Христо Иванов и Атанас Атанасов. Трябва да се мисли за устойчиво държавно управление. Различнията са факт, само че България трябва да има устойчиво държавно управление, уточни Димитров. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР